Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 19-07-2020 18:08:26
Geldzaken & Recht

Claim gestolen auto vbv

Na een aangifte van diefstal zal de politie pogingen doen de gestolen auto op te sporen. dit geschiedt op kosten van de belastingbetaler. zodra de auto is opgespoord zal bezien worden of er sporen zijn die zouden kunnen leiden tot het vinden van de dader als deze niet bij de auto wordt aangetroffen.
de politie biedt geen gratis "breng gestolen auto's terug service". de taak van de politie houdt op als de auto is gevonden. in de regel zal de politie bij aantreffen van de auto de eigenaar hierover informeren. om te voorkomen dat de auto dierct na aantreffen weer verdwijnt zal, als de eigenaar niet direct kan worden bereikt of niet direct ter plaatse kan komen, de auto op basis van "zaakswaarneming" worden verplaatst naar een opslagterrein.
sommige gemeenten hebben een eigen sleepdienst maar het gros maakt daarvoor gebruik van een een commercieel bedrijf. de kosten voor deze zaakswaarneming zijn voor de eigenaar van de auto. 
die kan deze kosten, mist verzekerd, claimen bij de verzekering of verhalen op de dader van de diefstal.
het is niet de bedoeling dat de belastingbetaler voor deze kosten opdraait.

amsterdam maakt dus kennelijk voor dit soort klussen gebruik van vbv.
ja, uiteraard kunt u deze nota aanvechten maar ik schat u kansen op succes nihil.
de in rekening gebrachte kosten wijken niet af van wat in de regel wordt berekend voor dit soort werkzaamheden.

er bestaan geen wettelijke tarieven mocht dit uw volgende vraag zijn.