Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 22-07-2020 00:30:47
Garantie & Verzekeringen

Woonhuis niet op naam verzekeren

De eigenaar van het pand zal voor een opstal verzekering moeten zorgen. het is echter geen wettelijke plicht om een opstal verzekering te hebben. inbodelverzekering zou in beginsel geen probleem moeten zijn, echter is de status van deze mevrouw niet helemaal duidelijk. huurt zij de woning of woont zij daar gratis.
besef wel dat als er geen huurovereenkomst is zij van de ene op de andere dag op straat gezet kan worden.

van belang is ook nog of zij getrouwd was met de overledene. woonden zij alleen samen dan heeft geen enkele juridische binding met het pand.

aks niet eigenaar zou zij ook niets hebben aan de opstal vezekering aangezien die het risico van de eigenaar dekt. zou zij de opstalverzekering al hebben kunnen afsluiten dan zou de verzekering bij een brand niets uitkeren aangezien zij niet de eigenaar van het pand is en de feitelijke eigenaar niet de verzekerde is.

was zij wel getrouwd met de overledene dan heeft zij wellicht recht op een deel van het pand (afhankelijk van eventuele huwelijkse voorwaarden).