Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Verplicht gebruik app plantsome ivm garantie

Het lijkt mij dat de gestelde voorwaarden duidelijk zijn. ik wil u evenwel wijzen op de wettelijke consumentenbesvchermingswetgeving die m.i. ook voor planten geldt als product.

zie daarom https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten, de regls die voor verkop[ers gelden, deze samenvatting https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn en voor de letterlijke wetteksten http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html  en eventueel verder : 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html  u kunt daatom de verkoper in bebreke stellen en beginnen met een brief https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/#:~:text=zo%20stelt%20u%20iemand%20in%20gebreke.%20houdt%20de,om%20binnen%20een%20redelijke%20termijn%20alsnog%20de%20" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ maar eventuueel verder gaan dan een brief m.b.t. naleven vorderen lijkt het mij dat u dat dan mogelijk in ieder geval ook geld, moeite etc. zal kosten. dat ook omdat de kwestie bij rechtspraak dan geen prioriteit zal hebben. u kunt via de brief de verkoper er wel opwijzen, dat kost u briefpapier en kosten aangetekend verzenden. zie ook nog: http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ mijn advies dus kort: eventueel bij de verkoper via de brief naleving vorderen maar dan niet verder gaan als er negatief wordt gerageerd. hoewel u daar niet om vraagt: kopen bij een tuincentrum is toch veiliger m.i.