Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 22-07-2020 12:09:16
Geldzaken & Recht

Whatsapp fraude

Primair bent u slachtoffer van een misdrijf en derhalve moet u zich tot de dader richten mocht die in de kraag gevat worden. afhankelijk van hoe de fraude heeft kunnen plaatsvinden heeft de bank een zorgplicht. die houdt echter niet in dat ten alle tijde de bank u uw geld terugbetaalt. als het whatsapp fraude is dan loopt de communicatie over whatsapp en niet over bijvoorbeeld de internet banking app, mocht u die gebruiken. dat de geldstroom via bunq loopt wil tevens niet zeggen dat bunq daar meer verantwoordelijkheid voor zou dragen dan de relevante gegevens aan de politie verstrekken wanneer die de fraude onderzoeken. ook is ing niet verantwoordelijk te houden als u zelf opdracht heeft gegeven. wel als onverlaten op illegale manier uw account zouden hebben gehackt. maar daarvoor moet u meer gegevens delen over hoe de fraude tot stand kwam.
dat de politie alleen nog maar via internet te bereiken lijkt te zijn is natuurlijk kwalijk! ze worden betaalt van ons belastinggeld, klagen dat ze te weinig verdienen maar als puntje bij het paaltje komt, dan werken ze maar slecht voor de gewone burger en proberen zaken die zij niet belangrijk vinden, waarmee zij niet kunnen scoren steeds maar weer af te doen als: "heeft geen zin", "komt op de grote hoop" etc. daarmee heb ik zelf in de laatste jaren ook wel wat problemen gehad. aangifte blijft belangrijk voor bijv evt. verzekeringen.
terug in nl kunt u ook altijd bij het politiebureau terecht voor uw aangifte: er is sterk vermoeden van een misdrijf, dus de politie is de aangewezen instantie om dit te onderzoeken. de politie mag u niet weigeren als u aangifte wilt doen op het bureau. dat vergt wat overtuigingskracht tegenwoordig. de politie heeft bij mij sterk aan respect ingeboet door deze omgang met burgers.