Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 22-07-2020 22:04:32
Garantie & Verzekeringen

Woonhuis niet op naam verzekeren

1: er is geen wettelijke plicht om het huis en/of de inboedel te verzekeren. wanneer er een hypotheek is, kan (zal) het wel zijn dat in de hypotheek overeenkomst is opgenomen dat de eigenaar van de woning een opstalverzekering met voldoende dekking moet afsluiten. aangezien uw collega niet de eigenaar is, hoeft zij zich hier niet om te bekommeren.

2: de inboedelverzekering kan worden afgesloten door de bewoner/ster. veel verzekeraars eisen echter wél dat er een document voorhanden is waaruit blijkt dat de verzekeringnemer rechtmatig op het opgegeven adres woont. denk hierbij aan een huurcontract, anti-kraak overeenkomst of een testament waaruit blijkt dat men recht heeft op (vrucht)gebruik van de woning. indien zo'n document ontbreekt kan het inderdaad lastig worden om een verzekeraar te vinden die de inboedel wil verzekeren.


voor de huidige woonsituatie lijkt het me dan ook dringend zaak om uit te laten zoeken wie waar recht op heeft. dit door een deskundige in familierecht/erfrecht in te schakelen. het lijkt me voor de collega immers ook niet wenselijk wanneer de eigenaar van het huis elk moment de lege opleveren van de woning kan vorderen.