Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 23-07-2020 08:19:09
Geldzaken & Recht

Whatsapp fraude

Wat tips voor wie dit leest en geen toekomstig slachtoffer wil worden:
- hoewel er geen sprake was van kaping van het whatsapp nummer in dit geval, zo'n kaping is te voorkomen door https://faq.whatsapp.com/general/verification/using-two-step-verification?lang=nl" target="_blank">twee-factor authenticatie aan te zetten.
- markplaats account (o.i.d.) met je eigen naam en 06 nummer in beeld? haal je 06 nummer weg. 
- facebook account? check je privacy instellingen en scherm je facebook account af voor iedereen behalve je facebook vrienden.
- krijg je dan toch nog een betaalverzoek via whatsapp, bel de vrager. hebben ze zogenaamd een nieuw nummer, bel eerst het oude nummer.
- ben je niet in de gelegendheid te bellen, stel een vraag die alleen de echte verzoeker juist kan beantwoorden (en dus niet een waarop het antwoord  simpel via social media is te vinden).
- tot slot, gebruik je gezond verstand. iemand die ineens uit het niets vraagt om snel geld over te maken, terwijl er normaliter nooit dat soort problemen zijn, is automatisch verdacht.