Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 24-07-2020 23:54:12
Geldzaken & Recht

Heeft er iemand meer info over stichting kindervriendin? dit ruikt naar fraude.

Hun eigen website geeft al heel duidelijk aan wat voor toko dit is. langs de randen van de wet er er af en toe overheen, géén keurmerk want dat is "te duur" en ze geven ook gewoon toe dat ze aan colportage (venten) doen. dat er dan met een oncontroleerbaar deel van de opbrengst iets leuk wordt gedaan doet niet af aan het feit dat dit gewoon geldklopperij met een zielig verhaal is. wegsturen dus als ze aan de deur komen (zelf ook al een keer gedaan) maar blijf alsjeblieft aardig tegen de jonge persoon die aan de deur komt - hij/zij is onervaren en heeft niet door dat ze misbruikt worden.

"daarom gaan wij soms met studenten/vrijwilligers langs de deuren. wij vragen dan om een éénmalige donatie en als dank voor hun steun krijgen ze een leuk pakketje met mooie wenskaarten.
 
in nederland heet dit ‘venten’ in sommige gemeentes in nederland heb je een vent-vergunning hiervoor nodig. maar in de meeste gemeentes is dit niet van toepassing. "