Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 28-07-2020 02:00:03
Geldzaken & Recht

Gerechtsdeurwaarder terwijl bedrijf al 7 jaar failliet is

Het lijkt mij dat uw zus bezig is met het aflossen van de lening die zij heeft afgesloten voor de aanschaf van de kozijnen.
vraag is dan wat voor een soort lening het is.
een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.
vraag is ook welk rente percentage is afgesproken.

bij een persoonlijke lening is er een leenbedrag + een rente die betaald moet worden binnen een bepaalde termijn. 
bij een doorlopend krediet moet ook afgelost worden maar moet men maandelijks ook rente betalen over het nog openstaande bedrag.
gezien de rente die voor dit soort produkten wordt berkend zal een aflossing van 100 euro per maand geen zoden aan de dijk zetten.

zeker bij een doorlopend krediet zal 100 euro per maand niet eens genoeg zijn om de maandelijkse rente op 21000 euro te voldoen. daarnaast zal een deurwaarde ook kosten berekenen voor het innen van de schuld.
ook bij de aflossing van een persoonlijke lening zal 100 euro per maand niet snel tot volledige aflossing van de lening leiden. als de lening na de looptijd niet is afgelost zullen er extra kosten in rekening worden gebracht waardoor het nog langer duurt.

om zicht te krijgen op het probleem zal uw zus toch echt een overzicht dienen te krijgen over het nog openstaande bedrag, al was het maar voor haar belastingaangifte. ik vermoed zelfs dat uw zus dit overzicht ook jaarlijks krijgt maar mogelijk deze brieven nooit heeft geopend.