Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 28-07-2020 08:58:45
Geldzaken & Recht

Gerechtsdeurwaarder terwijl bedrijf al 7 jaar failliet is

De deurwaarder zal niet bijten. dat is ook gewoon een mens. 

wanneer de schuldenaar inhoudelijke vragen heeft over de schuld, dan zal de deurwaarder deze gewoon netjes beantwoorden.

ook kan (moet) de deurwaarder kopieën hebben van het contract/de contracten waarop de schuld gebaseerd is. deze zijn op te vragen. het is immers aan de deurwaarder om de schuld die hij opeist te onderbouwen. 

grote vraag is wel of hier sprake is van een gerechtsdeurwaarder die een door de rechter uitgesproken vonnis afhandelt, of dat er nog geen gang naar de rechter is geweest en hier sprake is van een minnelijk traject (dus eigenlijk een gewone incassoprocedure).

uw zus lijkt dringend hulp nodig te hebben bij het op orde brengen van haar administratie en financiën. dring er op aan dat ze hiervoor bij de gemeente aanklopt.