Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Redacteur
Redacteur - 31-07-2020 14:11:03
Geldzaken & Recht

Verwijderen van pacemaker , wenselijke zorg?

Beste marleentje@,

je doelt op https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/postmortale-zorg-hier-moet-je-op-letten" target="_blank">dit artikel van kassa. het verwijderen van een pacemaker valt inderdaad onder wenselijke zorg. maar wel kunnen crematoria en begraafplaatsen dat eisen. het volgende staat dan ook in het artikel:

"goed om te weten: het verwijderen van een pacemaker voorafgaand aan de uitvaart is niet verplicht. wel kunnen begraafplaatsen en crematoria eisen dat een implantaat verwijderd wordt voor het crematieproces. mocht dit het geval zijn, dan moet diegene die de overledene aanbiedt, bijvoorbeeld de uitvaartverzorger, ervoor zorgen dat de pacemaker verwijderd is. dit geldt ook voor implantaten zoals een icd, medicijnpomp of andere inwendige medische apparaten."

de kosten voor het verwijderen van een pacemaker zijn voor de nabestaanden.

met vriendelijke groet,
danny