Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jan v.Waardenburg - 14-08-2020 14:28:56
Geldzaken & Recht

Waarom kan ik geen visacreditcard krijgen?

Ik heb hetzelfde probleem gehad. jaren geleden had ik een creditcard maar heb hem na mijn lang verblijf in de usa opgezegd. 
toentertijd werd het gezamenlijke inkomen van echtparen bij elkaar opgeteld maar nadien is dat veranderd en wordt alleen gekeken naar het inkomen van de aanvrager. omdat de aow gesplitst is bij een echtpaar en men geen of te weinig neven inkomsten heeft, b.v. pensioen, krijg je geen creditcard. volgens mij ligt deze grens bij € 1150,--. bovendien wordt ook rekening gehouden met woonlasten en men informeert ook of men nog meer leningen heeft bij het buro kredit registratie (bkr). vorig jaar wilde ik een mastercard aanvragen maar kreeg deze niet omdat ik te weinig inkomen had. 
door een fout van mijn pensioenfonds is mijn pensioen met € 150,-- verhoogd per maand en toen kon ik wel een mastercard aanvragen, die ik inmiddels bezit.
het maakt geen verschil bij welke bank of instantie men een mastercard of visacard aanvraagt want alles loopt via de ics (international card service) en deze instelling beslist.
alleen bij american expres kan men een creditcard aanvragen, die beoordelen anders en volgens mij soepeler maar deze creditcard is aanzienlijk duurder en wordt in het buitenland veel minder geaccepteerd.