Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miennaamishaaz - 15-08-2020 22:08:27
Computers & Telefonie

Zoek mijn iphone

Helaas werken zulke apps/services door "triangulation"/dbm sterkte van een router, en geven een ruwe locatie aan voor de telefoon

samen met wifi netwerken kan het zijn dat de iphone/ipad door de router {vanwege drukte op de netwerkband}
een hogere dbm heeft dan normaal {dit kan u zien via een wifi analyzer app} {dan ziet u ook gelijk hoeveel verschillende netwerken er in de buurt zitten}
doordat de telefoon achter een muur licht van de router, veranderd het dbm wat de telefoon nodig heeft om data te sturen naar de router.


triangulation werkt via telefoon zend masten
hierbij maakt de telefoon contact met 3+ zendmasten in de buurt. en door de sterkte van de verbinding te meten, ziet de telefoon zijn "ruwe" locatie.

samen met wifi kan dit accurater zijn, maar muren en verwarmingen {en zelfs stroomkabels} kunnen het signaal gedeeltelijk blokkeren. waardoor de locatiebepaling er enkele meters naast zit.