Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

francisca100
francisca100 - 22-08-2020 11:46:39
Geldzaken & Recht

Kan ik postscodeloterij per email afzeggen

Wat staat er in het postcode deelnemer reglement
gehele of gedeeltelijke beëindiging van deelname aangegaan tot wederopzegging kan door deelnemer op elk van de volgende wijzen plaatsvinden: a)schriftelijk (per brief), adres beethovenstraat 200, 1077 jz amsterdam; b)telefonisch via telefoonnummer 088 - 020 1010 of c) via de website http://www.postcodeloterij.nl/opzeggen" target="_blank">www.postcodeloterij.nl/opzeggen. een schriftelijke beëindiging van de deelname dient ondertekend te worden door de deelnemer en voorzien te zijn van diens voor- en achternaam en lotnummer(s) teneinde de beëindiging te kunnen verwerken. de opzegtermijn bedraagt – afhankelijk van het moment van opzegging -  maximaal één maand; indien de opzegging wordt gedaan als het incassoproces voor de eerstvolgende trekking(en) in gang is gezet of de incasso al heeft plaatsgevonden, zal aan die eerstvolgende trekking(en) alsnog worden deelgenomen. indien de opzegging een nieuwe aanmelding voor deelname betreft en wordt gedaan als het incassoproces voor de eerste trekking daarvan nog niet in gang is gezet, zal aan die trekking niet worden deelgenomen; het lot/de loten worden dan per direct beëindigd (geannuleerd).  de deelnemer ontvangt een bevestiging van de beëindiging. met de (gehele of gedeeltelijke) beëindiging van de deelname eindigt ook (geheel of gedeeltelijk) de door de deelnemer verstrekte machtiging om de maandelijkse inleg automatisch van zijn bankrekeningnummer af te schrijven.

wat gebeurd er in de praktijk:
wel de postcode loterij kan je gewoon opzeggen via het online opzeg formulier. de link die in de voorwaarden staat blijkt niet te werken. eigenlijk zou de overheid hier op moeten toe zien maar dat gebeurd niet. vaak vind je het formulier wel online maar pas na een aantal klikken. dat is een bewuste strategie. veel online marketeers gebruiken dit. een gemiddelde consument klikt niet meer dan 1 of 2 keer door. dit formulier is pas na drie of vier keer klikken te vinden. de doelstelling is dat je moet worden gebeld. dan kan men je nog overtuigen om op te zeggen. de opzeggingen raken ook nog wel eens kwijt

opzeg service
je kan echter ook gebruik maken opzeg platformen zoals [edit -redactie] hier kan je alle informatie vinden om zelf op te zeggen. maar je kan ook gebruik maken van een betaalde online opzeg service. er zijn ook andere opzegservice organisaties maar die werken samen met de postcodeloterij. hier wil men graag dat je belt. dan kom je alsnog bij de postcode loterij terecht.