Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jessica_30663 - 23-08-2020 22:18:42
Voeding & Gezondheid

Mijn moeder heeft een wlz-indicatie. waar vind ik hoeveel zorg ze kan krijgen?

@mahadma: ze heeft al een wlz indicatie. deze informatie is hoe deze indicatie aan te vragen. maar dank voor het meedenken.
@gerard van kooten: een duidelijke site met veel informatie. deze site heb ik ook gevonden maar nergens wordt concreet beschreven in zorgminuten of zorgtaken of budget wat mogelijk is.... het blijven algemeen termen en taakgebieden waardoor ik er geen plan van kan maken. hier begrijp ik eigenlijk dat de zorg die nodig is volledig geboden kan worden maar dat blijkt niet waar te zijn.
van een thuiszorgorganisatie verwacht ik meer duidelijkheid hierover maar dat is niet zo.

@geborenamsterdammer: het blijkt inderdaad een moeilijke en gevoelige kwestie te zijn. omdat mama blind is, vereist dat soms huishoudelijke taken zoals de wc schoonmaken als ze een ongelukje heeft gehad... dan wordt duidelijk gezegd: dat behoort niet tot mijn takenpakket... maar het wordt dan wel mopperend gedaan. erg triest is dat voor mama. ik help zoveel ik kan. ik ben bij ziekte vaak enkele dagen bij haar in huis om alle partijen vooruit te helpen (maar vooral voor mijn moeder natuurlijk) ik wil dat het zorgplan op haar beperkingen is afgestemd en dat zal anders zijn dan bij andere ziende cliënten...
het lijkt een kwestie van welwillendheid te zijn. jammer vind ik dat ze zich niet kunnen voorstellen dat het voor mijn moeder zeer, zeer moeilijk zal zijn zich in een nieuwe vreemde omgeving te gaan oriënteren. ik zie haar al voor het raam zitten omdat ze niet meer alleen naar buiten kan want nu in haar tuin nog wel lukt. ze zit graag buiten en loopt op en neer voor beweging.
(ik kan in het verpleeghuis ook geen nachten meer blijven om haar te ondersteunen. en een verpleeghuis voor blinden en slechtzienden is zo ver weg van familie dat dit niet echt een oplossing is.)

@tijger1: de huisarts al jaren betrokken bij de organisatie en begeleiding. de huisarts gaat niet over inhoudelijke taken van de thuiszorg. maar ondersteunt wel in het overleg.
 allemaal dank voor het meedenken.