Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 30-08-2020 16:18:37
Voeding & Gezondheid

Niet geholpen door lidl

Ja, helaas ook weer nu mijn reactie dat u zich primair tot lidl dient resp. diende te wenden. u heeft in beginsel wettelijk niets met de leverancier/fabrikant te maken hoewel de conformiuteitswetgeving u wel enig houvast zou kunnen geven.
echter behoort lidl het probeem voor u oipo te lossen waarbij hoe dan ook aan de orde is dat bij melding binnen 6 maanden na aankoop de verkoper = lidl moet bewijzen dat de oorzaak niet bij u ligt.
ik geef u enkele verwijzingen (de relevante consumentenbescherming als wettelijk genoemd in het bw art 17 t/m 25) is ook van toepassing op on-line aankopen. zie (o.a.. https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten en indien men bij liddl niet reageert is het zinnig om een ingebreke stelling te doen, zie daarvoor (o.a.) https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ en voor nadere achtergrond info: http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/  m.a.w. begin met het zenden van een brief, aangetekend en maak daarin uw klacht kenbaar.

m.b.t. een eventueel beroep op niet conformiteit: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/187.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/187.html en de eerder genoemde wetgeving vindt u ook bij www.wetboek-online.nl  

zie eventueel ook nog deze info: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn  ik wijs u ook nog op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de keurmerekorganisatie indien lidl daarbij is aangesloten: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/webshop/" target="_blank">https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/webshop/  ik zie inmiddels dat u daarvoor inmiddels ook al twee verwijzingen kreeg.