Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-09-2020 18:09:41
Geldzaken & Recht

Gedeelde dakgoot met een lek aan buurmans kant

Als het lek bij de buren is zijn m.i de buren aansprakelijk voor de reparatie en de kosten. als u geen herrie met de buren wenst is de meest eenvoudige oplossing om daar een gesprek over te hebben en kosten te verdelen. (dus meebetalen eventueel) als gezegd, op basis van uw info betreft het echter schade aan de woning van uw buren. mogelijk zijn die daar voor verzekerd. hoe dan ook kunt u ook nader advies vragen in deze bij https://www.eigenhuis.nl/contact/#/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/contact/#/ en/of http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nlik verwacht evenwel dat u daar eenzelfde antwoord zult krijgen.

als u schad heeft door de lekkage kunt u uiteraard ook uw verzekeraar inshakelen en mogelijk is dat een nog beter idee.

(edit) bij nader inzien, zie deze info: https://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/22774-lekkage-in-uw-woning-door-de-buren-en-dan.html" target="_blank">https://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/22774-lekkage-in-uw-woning-door-de-buren-en-dan.html indien u zelf ook schade heeft en zo niet om dat te voorkomen. ik leid uit uw vraag de foto af dat er geen sprake is van een gezamenlijke resp. gedeelde dakgoot is. uw woning is iets hoger ter plaatse en de afwatering van uw dak gaat naar uw goot, dat van de buren naar hun goot.