Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-09-2020 20:37:49
Elektronica & TV

Samsung wasmachine ww90m760noa

Ik geef u m.b.t. rechten deze verwijzing, gebaseerd op hetgeen in art 7:17 t/m 25 is gemeld m.b.t. consumentenbescherming https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten en deze https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn.
als u van mening bent dat de oorzaak aan de wasmachine ligt dient u zich in ieder geval te wenden tot de verkoper en niet zoals u heeft gedaan tot de fabrikant.

u kunt proberen uw rechten alsnog te doen gelden maar als ook al door anderen gesteld lijkt het mij dat de kans op succes (reparatie van de machine, als dat niet kan een gelijkwaardig goed werkende machine of zelf geld terug lijkt mij echter niet zinvol omdat onder meer het bewijs bij u ligtv dat de oorzaak te wijten is aan de machine. het gat zoals u toont met de foto is daarvoor ook echt merkwaardig. het lijkt mij een schroeigat en ik kan mij niet voorstellen dat het gordijn in aanraking is geweest, buiten de trommel, met een verwarmingselement. het lijkt mij dus ook het dat de oorzaak ergens anders ligt en niet aan de wasmachine. 

als samsung aanbiedt om te reparen is dat alleen maar te waarderen, ook als er kosten voor eigen rekening bijkomen. als gezegd, wettelijk is bij consumentenkoop de verkoper degene die aangesproken dient te worden.