Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertgd - 07-09-2020 12:28:28
Auto & Vervoer

Afleveringskosten wel of niet verboden?

Het berekenen van afleveringskosten door een autobedrijf is niet verboden. de prijs van een auto, ook een occasion, is bij veel autobedrijven exclusief afleveringskosten. dat moet dan echter wel zijn aangegeven bij de prijs, of mondeling zijn overeengekomen.  u kunt er echter voor kiezen om de auto 'zo mee te nemen'. zonder afleveringskosten (meestal bestaande uit grote beurt / apk en schoonmaken) maar dan ook veelal zonder garantie. geef dat aan bij de garagehouder. bij afleveringskosten is minimaal 15 liter benzine wel normaal. dat zou ik in elk geval bij de garage aangeven. 

persoonlijk kies ik er altijd voor om een gebruikte auto 'zo mee te nemen', maar wie weinig tot geen verstand heeft van auto's zou ik aanraden de auto in elk geval technisch te laten klaarmaken. dat kan goedkoper dan de 895 euro die u heeft betaald. schoonmaken en poetsen kan nagenoeg iedereen zelf. een uitgebreide schoonmaakbeurt binnen/buiten kost bij een carwash tegenwoordig rond de 50 tot75 euro. wellicht had u dan nog wat geld in uw portemonnee kunnen houden. als u een vaste garage heeft voor reparaties en onderhoud, had u de auto ook daarheen kunnen brengen om die technisch klaar te laten maken. dan weet u ook, dat het goed gebeurd is. en wellicht ook nog iets goedkoper.

wat de schade (steenslag en andere gebruikssporen?) betreft, dat valt niet onder afleveringskosten, dus daar draait u, tenzij anders met de garagist afgesproken, zelf voor op. als de schade niet tot tevredenheid is hersteld, zou ik daarover in elk geval contact opnemen met het autobedrijf. bij elke (merk)dealer is een lakstift te bestellen van de juiste kleur van elke auto aan de hand van kenteken/chassisnummer. uw garage had dat ook kunnen doen. dus wat dat betreft, staat u in uw recht en daar zou ik ook zeker over reclameren. zoals met alles: communiceer op vriendelijke, doch zakelijke wijze.dan valt er meestal wel een mouw aan te passen.