Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 11-09-2020 22:36:03
Geldzaken & Recht

Terugontvangen huurtoeslag 2016

@gajnieuw:
u schreef: bezwaar maken en eventueel vragen om een ander toetsingsjaar voor de huurtoeslag. maar kijk even goed na of een ontslagvergoeding hiervoor geld, ik weet dat niet zeker. ik weet wel dat als je een pensioenuitkering krijgt eenmalig, dat je dan wel een ander toestingsjaar mag opvoeren. ik heb dit toen met succes voor mijn ouders geregeld.

u haalt een aantal zaken door elkaar. het verleggen van een peiljaar (toetsingsjaar) is voor de toeslagen en belastingaangiften niet mogelijk. u bedoelt waarschijnlijk dat er voor de inkomensafhankelijke huurverhoging verzocht kan worden om peiljaarverlegging. waardoor de huur vanwege het lager inkomen in het peiljaar . met een lager percentage verhoogd mag worden. waarschijnlijk is dit bij uw ouders ook het geval geweest.