Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-09-2020 10:30:07
Geldzaken & Recht

Deur al 31 jaar op erfscheding

Een lastige zaak omdat het recht van overpad kennelijk nooit notarieel is vastgelegd maar u wel aangeeft dat er sprake is van (quote)  'er is een persoonlijk recht (overeenkomst) gesloten met eigenaren van perceel 2 en 1 dat er geen recht van overpad zal ontstaan en dat het pad niet gewijzigd mag worden. deze zal vervallen bij verkoope van perceel 1 of 2'.

wel is er sprake van een langdurige situatie en bovendien is de betwiste uitgang/deur een nooduitgang.

in navolging van de reactie van @getty, laat hier een jursit naar kijken en dat kan eventueel ook via https://www.eigenhuis.nl/contact/#/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/contact/#/

ik zie ook verwijzingen naar rijdende rechters maar teken daarbij aan dat hun uitspraken uitsluitend gelig waren als er bij overeenkomst tussen de twistende partijen afgesproken was dat de uitspraken bindend zijn. (dus gelden als overeenkomst en niet als gerechtelijke uitspraak - de uitspraken kunnen u wel enig houvast geven hoe eventueel ook een rechter zou beslissen bij een formele procedure.