Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 24-09-2020 11:46:57
Winkels & Webshops

Onlineticketshop geeft geen geld terug

Hallo carlos007 , 

onlineticketshop is een wederverkoper , zie de voorwaarden m.n art 8 , klik op de rode regels . 

https://www.onlineticketshop.nl/algemene-voorwaarden" target="_blank">https://www.onlineticketshop.nl/algemene-voorwaarden 

veilig tickets kopen , en waar niet kopen . 

http://www.weetwaarjekoopt.nl/waarkoopikveilig/" target="_blank">http://www.weetwaarjekoopt.nl/waarkoopikveilig/ 

http://www.weetwaarjekoopt.nl/waar-niet-te-kopen/" target="_blank">http://www.weetwaarjekoopt.nl/waar-niet-te-kopen/  


mijn evenement is afgelast in verband met corona. waar heb ik recht op?

gaat het concert, het festival, de voorstelling, de tentoonstelling of een ander evenement dat u wilde bezoeken niet door? dan hebt u https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-niet-tevreden/kaartverkoop-en-tickets-voor-evenementen-concerten-wedstrijden" target="_blank">recht op uw geld terug. vanwege de coronacrisis is er mogelijk sprake van overmacht. de ondernemer hoeft dan andere kosten niet te vergoeden. u krijgt dan geen geld terug voor bijvoorbeeld het treinkaartje dat u al had gekocht of de hotelovernachting die u al had geboekt.




ik krijg een tegoedbon of voucher aangeboden. moet ik die accepteren?


wettelijk gezien hebt u recht op uw geld terug. u hoeft de tegoedbon dus niet te accepteren, maar het kan wel verstandig en redelijk zijn.




tegoedbonnenregeling van brancheorganisaties in de culturele sector


de brancheorganisaties hebben toegezegd dat consumenten een tegoedbon krijgen voor het hele bedrag. ook voor de gemaakte servicekosten. u kunt de tegoedbon gebruiken om later alsnog naar een (ander) evenement te gaan. uw tegoedbon blijft tot 12 maanden na uitgifte geldig. daarnaast hebben de brancheorganisaties toegezegd dat u uw recht op geld terug houdt als u geen tegoedbon wilt. kiest u voor uw geld terug? laat het dan zo snel mogelijk aan de organisator weten.




waar kan ik de regeling lezen en welke brancheorganisaties doen er mee?


op de website https://www.bewaarjeticket.nl/" target="_blank">bewaarjeticket.nl kunt u de regeling voor tegoedbonnen voor evenementen lezen. daar kunt u ook zien welke organisaties meedoen met de regeling.