Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 26-09-2020 16:31:49
Geldzaken & Recht

Pauze niet betaald

Zoals al door velen van ons gezegd: het mag niet maar wat er aan te doen? recht op iets hebben betekent helaas niet dat men het ook altijd zonder meer krijgt zoals nu ook bij u het geval is.
om toch uw recht te krijgen zult u actie moeten nemen dan is het hoe dan ook zinvol om lid te zijn van een vakorganistie.
als u dat niet bent is het een kwestie van of gebruik maken van rechtsbijstand als u daarvoor verzekerd bent of op een andere wijze een jurist benaderen voor hulp bijv. via http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl  voor het hotel zal ongetwijfeld een cao van toepassing zijn en zie dan ook: https://www.werkenineenhotel.nl/horeca-carriere/horecacao/" target="_blank">https://www.werkenineenhotel.nl/horeca-carriere/horecacao/ waarin dan ook wel geregeld zal zijn hoe u een klacht kunt indienen over een situatie zoals bij u aan de orde is.

uw manager zal ook zelf een leidinggevende hebbende en het is nog maar de vraag of die op de hoogte is van deze werkwijze.

afgezien van het niet betalen is er nog een andere wettelijke regeling (arbeidsrechtelijk) m.b.t. verplicht pauze krijgen.

op zich dus reden voldoende om in actie te komen maar ....  > houd dan wel rekening met de mogelijkheid dat in ieder geval uw manager dat wel niet zal waarderen. als u nu meteen stop met roken staat u hoe dan ook sterker m.b.t. het argument dat uw manager dat ook als pauze ziet (hetgeen naar mijn mening helaas ook niet helemaal onterecht is).