Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-09-2020 15:58:28
Geldzaken & Recht

Vraag

Ik vraag mij in rede af waarom uw man geen overlijdensakte zou kunnen ontvangen zijdens de gemeente. de reden kan zijn dat er formeel niets geregeld was zoals bijv. een samenlevingsovereenkomst. dat blijkt o.a. uit deze informatie: https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/vaststellen-dood-akte-van-overlijden-verlof-tot-begraven-of-cremeren/wie-mag-overlijdensakte-bij-gemeente-opvragen/47504" target="_blank">https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/vaststellen-dood-akte-van-overlijden-verlof-tot-begraven-of-cremeren/wie-mag-overlijdensakte-bij-gemeente-opvragen/47504  

als eventueel de uitvaartondernemer of een notaris geen uitkomst kunnen bieden dan is er naar mijn mening maar één andere mogelijkheid en dat is om op basis van de ondertekende overeenkomst medewerking te vorderen door bijv. een in gebreke stelling te doen bij de dochter. |ie daarvoor http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en voor een voorbeeldbrief: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/

daarbij is het denk ik erg zinvol om uw vraag ook te stellen aan juridisch loket contact en mogelijk ook nadere specialistischejuridische hulp te krijgen waarbij u dan mogelijk ook een gesprek kunt hebben met een advocaat waar de eerste íntake'gratis is.

als u een rechtsbijstandsverzekering heeft is ook dat een mogelijkheid om die in te schakelen. (ik sluit niet uit dat uw man recht heeft op 'slechts' 50% en de erfgenamen van de ex. dat moeten 'ophoesten'.