Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

latevogel
latevogel - 05-10-2020 19:42:34
Geldzaken & Recht

Betalingstegeling

in beginsel geldt dat een betalingsregeling niet eenzijdig door de schuldeiser kan worden opgezegd zolang de debiteur aan zijn verplichtingen uit hoofde van die regeling voldoet. zoals altijd zijn er uitzonderingen op de regel mogelijk, zoals onlangs het geval was in een http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:ghams:2013:2786" target="_blank">procedure bij het gerechtshof amsterdam. het is echter verstandig om niet op een dergelijke uitzondering te vertrouwen, maar in plaats daarvan – met het oog op financieel betere tijden – in de betalingsregeling een herzieningsclausule op te nemen die rekening houdt met een verbetering van de financiële positie van uw debiteur. zo voorkomt u onnodige vertraging in de betaling van uw facturen.
aldus van till advocaten in amsterdam in advies aan schuldeisers.

hierin lees ik dat u niets hoeft te vrezen zolang u zich aan de afgesproken verplichtingen houdt. en uit uw geposte brief begrijp ik dat u zich tot heden aan de afspraken heeft gehouden. toch zou ik als u echt veel meer bent gaan verdienen, meer af gaan lossen en aan bosveld de gevraagde informatie verstrekken zodat u, mocht het tot een rechtzaak komen, kunt aantonen dat u steeds uw medewerking heeft verleent. ik begrijp dit incassobureau trouwens niet, u heeft zich keurig aan de afspraken gehouden, wat is er veranderd en waarom stelt bosveld zich opeens zo op?

p.s. in de procedure bovengenoemd bij het gerechtshof amsterdam ging het om een schuld van 18.000 euro en een afbetaling van 50 euro per maand. met deze regeling zou het zonder renten 30 jaar duren voordat de schuld vereffend was. de financiële situatie van de schuldenaar was inmiddels aanzienlijk verbeterd.