Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Leverancier wil mij laten betalen terwijl ik binnen de garantieperiode zit

U vraagt naar uw rechten: die kunt u vinden in bw boek 7 art 17 t/m 25 m.b.t. consumentenbescherming en ik geef u nu enkele verwijzingen: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product 

het probleem hierbij is wel dat het aan u is om te bewijzen dat er geen sprake van onoordelkundig (onjuist?) gebruik. van belang is dan uiteraard of de verkoper bij de verkoop ook duidelijk heeft aangegeven wat dan wordt verstaan onder onoordeelkundig (onjuist?) gebruik. 

de wettelijke regeling prefaleert op fabrieks/leveranciersgarantie! 

de voor u relevante wetgeving: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html  en evt verder:


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html en zie m.b.t. in gebreke stelling m..b.t. niet naleven van de wetgeving o.a. http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt een voorbeeldbrief hier vinden: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/  en daarmee heeft u info om nader te kiezen hoe verder te handelen. 
gelet op de kosten die u noemt kan ik mij ook voorstellen dat u dit accepteert omdat het nemen van actie m.b.t. naleving van de wetgeving u ook het nodige kan gaan kosten. u vroeg naar uw rechten en het is dus aan u of er wel of niet gebruik van te maken.