Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 11-10-2020 08:36:27
Vakantie & Reizen

Mag een reisbureau er 8 msd over doen om terug te betalen?

Hallo emmy040458 , 

de reis gaat vanwege corona niet door . de origanisator geeft geen voucher maar geeft de ( aan ) betaling terug . wat betekent dat voor mijn provisie ? 

indien de organisator de ( netto ) aanbetaling terugbetaalt zal de agent de ( bruto) aanbetaling , moeten terugstorten aan de klant . 
de agent heeft in dit geval dus geen recht op provisie , aangezien de organisator zich met succes kan beroepen op art 10 , lid 10 van de anvr agvw . 
de reisovereenkomst kan immers niet worden uitgevoerd , door omstandigheden die de organisator niet kunnen worden toegerekend . 
als agent moet je de terugbetaling terstond ( dwz direct ) terugbetalen aan de klant . 
wanneer je dit niet doet , loopt de organisator het risico - bij een faillisement van de agent - hiervoor aansprakelijk te worden gesteld.
de organisator kan daarom een bewijs van doorbetaling aan de klant vragen . 

https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?id=621" target="_blank">https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?id=621