Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 11-10-2020 10:44:31
Geldzaken & Recht

Hoe gaan de fraudeurs van de ingbank te werk - lees hier een ervaring - en hoe kunnen de slachtoffers zich verenigen en naar de rechter gaan als de bank het niet vergoedt?

Als men een telefoontje kijgt met bijvoorbeeld de naam ing bank terwijl ing bank niet in de lijst van contactpersonen staat dan is dat al vreemd te noemen want de telefoon kan aan het nummer geen contactpersoon koppelen en u krijgt dan enkel het nummer te zien en niet de naam van de betreffende bank. nu blijkt het voor fraudeurs mogelijk om aan een nummer een naam te geven zodat het echte telefoonnummer niet verschijnt maar de naam van dat nummer. de fraudeurs komen mogelijk niet uit nederland en zijn kennelijk nog niet op de hoogte van al het nieuws omtrent deze fraude en blijven met deze kwalijke praktijken door gaan. als u gevraagd wordt om de opname limiet te verhogen dan dient u dat te bevestigen middels een bevestigingscode en dat kan telefonisch, per sms of in de app en dat zijn waarschijnlijk de berichten die u tijdens het gesprek met de fraudeur ontvangen heeft. van hypnose is geen sprake want de fraudeur is een gehaaid iemand die inspeelt op de angst om geld te verliezen en die angst gebruikt om u te bewegen geld over te maken. banken waarschuwen al sinds jaar en dag tegen dit soort fraude en de overheid heeft aan dit soort fraude de nodige tv spotjes geweidt met 'hang op, klik weg en bel uw bank'. het nadeel van deze spoofing is wel dat u alle handelingen zelf uitvoert van limietverhoging tot het overmaken van grote bedragen en dat maakt dat u vrijwillig geld naar de fraudeur overmaakt. bewijs dan maar eens dat u opgelicht bent want u had ook een groot bedrag naar een ander over kunnen maken om een betaling te voldoen.