Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
houbi - 12-10-2020 19:01:52
Huishouden & Energie

Slimme meter

Wat ik jammer vind is dat veel mensen antwoorden die de vraag niet lezen of er zich niet in verdiept hebben.
ik heb deze zomer me ook zonnepanelen laten plaatsen. omdat ik toen een andere meter moest, ik had een 230 v en moest een 400 v hebben, heb ik er over nagedacht om een slimme meter te nemen. (deze had ik van te voren geweigeld yoen men hem wilde vervangen (230v tegen 230v).
het is volgens mijn gegevens niet verplicht. het enigste voordeel voor mijn zonnepanelen was dat de enegiemaatschappij minder kosten heeft, doordat er niemand meer langs de deur hoeft te gaan, dus werk ik dan mee aan banenverlies. ;-) 
maar nu met de zonnepanelen zou het voor mij ook voordelen hebben, dan zou ik bv mijn terug geleverde stroom elke maand kunnen verrekeken. dus ik moest nog eens extra nadenken. uiteindelijk wilde in besluiten om een slimme te nemen, maar dan wilde ze me verplichten om ook een slimme gasmeter te nemen. ten eerste wil ik niks wat verplicht is en ten 2e, wat ik misschien nog belangrijker vind is dat ik de slimme gasmeter niet vertrouw. in het verleden zijn we vaker vanuit mijn beroep moeten gaan controleren of er in een pand een gaslek was, omdat de meter wel geteld had, maar de gebruiker er zeker van was dat hij geen afname had gehad, daar vonden wij ook geen gaslek. 
dus heb ik beide nu geweigerd.
en als antwoord op berichten die ik hierboven wel las, deze meter heeft een telwerk waar de terug geleverde stoom op geteld wordt, zelfs 2, 1 dag en 1 nachtopbrenst, maar de laatste zal natuurlijk nooit gaan lopen. het enigste nadeel is natuurlijk wel, dat het maar 1x per jaar wordt verrekend, eigenlijk nogmaal met de tijd voordat ik zonnepanelen had. maar ik denk dat dit het tweede jaar dat al overzichtelijker is, omdat ik dan mijn voorschot kan verlagen. maar volgend jaar krijg ik dan wel een leuk zakcentje als we gaan afrekeken.