Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-10-2020 16:30:49
Huishouden & Energie

Woningbouw lijmresten laten verwijderen

Mijn primaire reactie is ook: juridisch loket raadt aan een aangetekende brief te sturen met hierin: de woning is destijds niet in goede staat opgeleverd en ten onrechte als dusdanig is bevonden door de woningbouw. dit is een ernstige tekortkoming van de woningbouw en dus verholpen moet worden. of ik moet het laten verwijderen en factuur naar de woningbouw sturen. andere optie is huis opzeggen en de woningbouw vanwege wanprestatie aansprakelijk stellen voor mijn geleden schade.

zie o.a. deze waaruit is af te lezen dat de vertrekkende huurder de woning in accbtabele staat moet achterlaten https://www.dewaele.com/nl/advies/verplichtingen-verhuurder#:~:text=%20wat%20zijn%20de%20verplichtingen%20van%20de%20verhuurder%3f,van%20de%20huur%2c%20is%20de%20verhuurder...%20more%20" target="_blank">https://www.dewaele.com/nl/advies/verplichtingen-verhuurder

als de verhuurder een coörperatie is die ook sociale huurwoningen aanbiedt zal er een verplichte huurdersbelangenorganisatie zijn die u mogelijk kunt benaderen en vragen om te bemiddelen. 

ik heb wel de vraag of het niet mogelijk is dat u zelf de achtergebleven lijmresten verwijdert omdat die mogelij op waterbasis is of andere smet een oplosmiddel om moeite en ergernis verder en ook vertraging bin het kunnen betrekken te voorkomen.

(dit zou ik ook antwoorden als bestuurder van een huurdersbelangen organisatie indie u huurder bij de coorperatie waar wij aan verbonden zijn.)  het advies van het juridisch loket volgen kan uiteindelijk betekenen dat toch een rechter een uitspraak zou moeten doen als men negatief blijft reageren.

nu al opzeggen is een heel slechte optie gelet op wachtrij etc zoals inmiddels ook al is gemeld in de reactie hiervoor.