Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-10-2020 10:52:30
Huishouden & Energie

Onderhoud gaskackel particulier huurhuis

In beginsel is een verhuurder verantwoordelijk voor veiligheid en onderhoud.

in uw sitauatie kan er misschien een addertje onder het gras zijn indien in de woning oorspronkelijk geen gaskachels etc. aanwezig waren en deze door huurders zelf zijn geplaatst. er bestaat dan een kans dat de verhuurder zich er achter verstopt dat zij niet door hem/haar zijn geplaatst en dan ook geen onderhoudsplicht heeft.  een en ander is ook sterk afhankelijk of er wel of niet iets over onderhoud van de gaskachels is geregeld of bijv. dat een en ander is inbegrepen in de huurovereenkomst. nog iets anders uitgelegd omdat het een lastige materie kan zijn: als de gaskachels steeds van eerdere huurders zijn overgenomen kan dat reden zijn dat er geen onderhoudsplicht wordt verondersteld of geacht door de verhuurder.

hoe dan ook dienen dit soort installaties jaarlijks gecontroleerd te worden en indien dat niet gebeurt heeft u ook een groot risico m..b.t. uw brand/inboedelverzekering.

u kreeg al een verwijzing naar de woonbond maar die acteert in feite uitsluitend voor bewoners van sociale huurwoningen en men dient daar ook nog lid van te zijn (resp. lid te zijn van een bij de woonbond aangesloten huurdersbelangenorganisatie. ik adviseer u om in deze contact op te nemen met http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl