Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-10-2020 16:55:32
Computers & Telefonie

Hp raakt onder garantie staande laptop kwijt, waar heb ik recht op?

In beginsel is hier de consumentenwetgeving van toepassing en die prefaleert boven fabrieksgarantie. wel is er ook m.b.t. de wettelijke garantie sprake van een te verwachten levensduur  en twee jaren is m.i. dan wel erg kort door de bocht. omdat men zijdens hp kennelijk een aanbod heeft gedaan is niet uit te sluiten dat men de wetgeving in deze wel wil volgen en nu reparatie niet kan door u mogelijk een adequate vervanger te geven. m.i. kan dan wettelijk ook een refurbished zijn van ca. 2 jaren oud met dezelfde prestaties/kwaliteiten.
ik geef u nu enkele verwijzingen die zijn gebaseert op gebnoemde wetgeving als genoemd in het bw boek 7 art 17 t/m 25: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten en (o.a.) https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product en herhaald, ik sluit niet uit dat hp volgens de wetgeving wil handelen en dat is dan dus afwachten.

herhaald, u heeft recht op een adequate vervanger en dat kan m.i. een refurbished zijn.  en dan geldt ook de garantie/wetgeving consumentenbescherming waar ik u naar verwijs.