Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoom1
zoom1 - 21-10-2020 15:54:32
Vrije tijd & Tuin

Koppelverkoop fox sports

Beste mvang,

toevallig was er gisteravond bij mr. frank visser, wordt u al geholpen? (sbs6) de koppelverkoop onderwerp van een kwestie. hier ging het om bewoners van een seniorenflat (60+) die werden gedwongen bij het huurcontract ook een abonnement voor een alarmeringssysteem te nemen à € 16,- per maand. een aantal bewoners hadden dit alarmeringssyteem niet nodig en wilde van het abonnement af. ze vonden het koppelverkoop. mr visser legde uit dat koppelverkoop alleen is toegestaan volgens de wet, als die koppeling allerzins redelijk is. in bovenstaand geval vond hij het wel redelijk, aangezien het 60+ appartementen waren waar men speciale voorzieningen t.b.v. de personenalarmering had aangebracht. uiteraard konden de mensen het aan de rechter voorleggen, maar de kans was klein dat ze zouden winnen, en je zou sowieso al snel €600,- kwijt zijn voor de rechtzaak.

wat fox sport betreft, vraag ik me af of de koppelverkoop redelijk is, want ze bieden hun dienst ook via internet aan. en veel mensen kijken tegenwoordig geen gewone tv meer, maar tv via internet, vaak op de telefoon.. bij de diverse providers kun je ook alleen een internetabonnement nemen. ik weet niet of fox sports daar genoegen mee neemt of met een (kpn) telefoonabonnement met internet?. om fox via internet te kunnen kijken heb je immers een internet abonnement nodig. 
neemt fox sport geen genoegen met alleen een internet abonnement zou je de zaak aan de (kanton) rechter kunnen voorleggen, maar dat gaat dan dus ook geld kosten. zeker als je de zaak verliest.  ik hoop dat deze bijdrage helpt.