Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 21-10-2020 16:00:01
Huishouden & Energie

Stroomkabel en domme meter

Lijkt mij sterk dat de gemeente opdracht heeft gegeven voor aanpassing van het electranet omdat deze van het gas af wil. het zal eerder de netwerkbeheerder zijn die het nodig vindt het netwerk aan te passen. van het gas af en overstappen op electrisch koken vraagt een zwaardere voedingskabel naar de meter en daar wordt op vooruit gelopen. natuurlijk kunt u alles weigeren maar komt u in de problemen als het gas er werkelijk vanaf is. electrisch koken is dan voor u, m.u.v. misschien een 2pits plaatje, een probleem en het dan alsnog aanpassen van de installatie gaat u dan zeker geld kosten. wat de slimme en domme meter betreft heeft u de keuze of een slimme meter, waarvan het uitlezen uitgezet kan worden, of een digitale meter die niet uitleesbaar is. uw huidige meter zal aan vervanging toe zijn en het terugplaatsen van een draaistroommeter is geen optie. en voor het geval dat u niemand toelaat om uw meter te vervangen zal die blijven hangen totdat deze werkelijk aan het einde van zijn draaijaren is en afgekeurd wordt. op dat moment heeft u de keuze, of alsnog de meter te laten vervangen, wat zeker kostenmet zich me brengt, of afgesloten te worden.
dus wees niet zo kritisch, doe niet zo moeilijk, laat ze binnen, zorg dat u voor die tijd (voldoende) koffie heeft gezet en laat de mensen hun werk doen.