Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Bessel Dekker - 04-11-2020 16:30:36
Winkels & Webshops

Mediamarkt weigert onderzoek afsluiten

1. u hebt een bestelling gedaan, en uit uw bericht valt af te leiden dat u het artikel (nog steeds) graag wilt hebben.


 


2. daartoe vraagt mm u drie dingen te verklaren:


2.a. u zult navraag doen bij huisgenoten en buren. hebt u daar bezwaar tegen, en zo ja, mag ik dan vragen waarom?


2.b. u zult bij ontvangst mm op de hoogte stellen. lijkt u dat onredelijk, en zo ja, waarom?


2.c. u zult meewerken aan het onderzoek van postnl. lijkt u dat onredelijk, en zo ja, waarom?


 


de implicatie lijkt me duidelijk: ikbegrijp niet waarom u deze verklaring niet wilt afgeven. er staat mijns inziens niets onredelijlks in: integendeel, alledrie de condities lijken voor de hand te liggen.


 


u hebt geen overeenkomst met postnl, dat klopt. maar juist daarom kunt u zich ook niet op track and trace beroepen, dunkt me: dat is een informatiedienst aan u, maar niet vanwege uw contractpartner. u hebt wel een overeenkomst met mm, die bereid lijkt een onderzoek in te stellen. dat uw contractpartner daaraan basale voorwaarden verbindt, lijkt mij niet onredelijk. men vraagt gewoon om uw medewerking.


 


uiteraard is dat alles mijn overweging, en blijkbaar niet de uwe. toch lijkt enig begrip voor mm in dit geval op zijn plaats. aangenomen mag worden dat het bedrijf uw zending niet expres zoek heeft gemaakt, maar integendeel bereid is stappen te ondernemen richting postnl. uw medewerking zou daarbij (nog steeds volgens mij) alleen maar behulpzaam zijn.