Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Schade door reparateur whirlpool

@misdrasha, het is gemakkelijker om een reactie op een antwoord te geven in een scherm dat verschijnt als u recht onder dat verkregen antwoord bij ; 'verberg reacties' klikt.

dan mijn antwoord: heeft u voor de reparatie degene benaderd die de vaatwasser aan u heeft verkocht? als dat niet zo is kan het een lastige kwestie zijn omdat volgens de wetgeving de verkoper verantwoordelijk is indien zich onverhoop een probleem voordoet. zie daarvoor o.a. deze: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten 
 het lijkt mij dat u de fabrikant heeft benaderd omdat u de naam whirlpool noemt.

in dat geval is lijkt het mij dat u indien u niet iemand kent die dit probleem / deze klus snel kan oplossen om de drie weken toch maar te accepteren. u kunt wel een andere bedrijf vragen om eerder te komen maar u kunt dan niet zondr meer de nota daarvan naar whirlpool zenden. dat kan eerst als u een formele in gebreke stelling heeft gedaan en dan is er toch al het probleem dat men heeft aangegeven om te kunnen komen. de ingebreke stelling zou dan gebaseerd moeten zijn op het begrip 'wanprestatie' of wel het gebrekking nakomen van een reparatoe resp. onzorgvuldig werk. zie daarvoor: http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl   kunt u een voorbeeldbrief vinden. echter als u daaraan begint benu ook zo drie weken verder.  blijft toch over: benader degene bij wie u de vaatwasser heeft gekocht! misschien kan die toch wel sneller iemand zenden. (of een handige kennis)