Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Garantie boiler vervalt bij waterontharder

Als al gezegd had u zich m.b.t. garantie beter tot de verkoper kunnen richten https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten  omdat die verantwoordelijk is voor reparatie (conform het gestelde in het bw art 7:17 t/m25)

ik vraag mij echter af wat voor waterontharder u dan benut? ik kan mij nauwelijks indenken dat u een of ander goedje in de boiler laat komen en er niet vanuitgaat dat u dan een magnetisch iets bedoelt waarmee men probeert uw portemannaie te 'ontharden'. dus niet zoiets als bijv. hier wordt genoemd: https://kosten-waterontharder.nl/radar/" target="_blank">https://kosten-waterontharder.nl/radar/

indien bij u inderdaad sprake is van hard water waarvoor in bijv. wasmachines, vaatwassers of dergelijke een ontharder nuttig kan zijn zijn er middelen om die dan toe te voegen aan die apparaten. indien u de boiler benut voor verkrijgen van warmwater, waarom dan een waterontharder erin? daarbij is ook nog aan de orde dat er veel plaatsen zijn in nederland waar het niet nodig is. zoals u o.a. uit het bericht van radar kunt opmaken zal een leverancier van een dergelijk apparaat u niet informeren. mijn reactie is vergelijkbaar met ook al andere gegeven reacties waarbij dan vooral aan de orde is dat het kennelijk in de garantievoorwaarden van de fabrikant is genoemd, al of niet in kleine letters en u dan toch wel degelijk door de verkoper/fabrikant bent geïnformeerd.