Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 08-11-2020 09:38:28
Geldzaken & Recht

4 weken later salaris krijgen. mag dit?

Wijziging: als iemand in dienst komt van een werkgever als de salarisverwerking al heeft plaats gevonden is het uiteraard heel erg logisch dat de salarisbetaling 
dan eerst tegen het einde van de volgende maand plaats vindt.

zodra er sprake is van een gehele volle maand werken moet de salarisbetaling voor het einde van de maand geschieden. als dat niet zo is ontstaat recht op wettelijke rente.

als uw werkver in die zin inderdaad wel degeijk correct handelt weet ik niet of die dan blijk zal zijn met uw vraagstelling hier.  

nog een aanvulling: als u via een uitzendbureau werkt is de uitbetaling ook altijd een maand later omdat dan eerst de urenverwantwoording voor de gehele maand moet zijn ontvangen die dan ook pas daarna verwerkt kan worden.