Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-11-2020 09:36:08
Winkels & Webshops

6 stoelen gescheurd na 3 -4 weken van de aankoop

Ik begrijp dat er een uitspraak is van de geschillencommissie en die is, ik maak dat uit uw vraag op, voor u negatief.
het enige dat u dan te doen staat is het starten van een juridische procedure / in gebreke stelling opdat uiteindelijk een rechter de uitspraak kan doen.
die uitspraak zal dan sterk afhangen of de rechter dan van mening is dat deze leverancier in gebreke is gebleven om een leveringsovereenkomst goed na te komen en daarmee ook naleving van hetgeen wettelijk is geregeld in het burgerlijk wetboek art 7:17 t/m 25.

heeft u een rechtsbijstandsverzekering, dan kan men daar mogelijk iets voor u betekenen. u kunt m.b.t. juridische hulpverlening ook contact zoeken bij: http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl  ik geef u enkele achtergrond verwijzingen: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten ; http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ ; en ga heel goed na waarop resp. met welke argumenten u de al verkregen uitspraak van de geschillencommissie kunt weerleggen/bestrijden.

het niet nakomen van de afspraak met het bedrijf om de klacht te onderzoeken is ook een aspect m.b.t. het in gebreke stellen. is dat niet aan de orde geweest bij de geschillkencommissie of was de uitspraak daar de reden van is wel een vraag die even blijft hangen.