Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iphone 11 waterschade

het is jammer dat u de i-phone niet meteen in een bak met rijst op een verwarmingselement heeft gezet. dat zou mogelijk hebben betekent dat er geen interne erosie zou zijn opgetreden. maar ja, helaas mosterd na de maaltijd. ik meld dit op basis van mijn ervaring dat mijn mobile telefoon (wel is waar geen i-phone) tijdens een bezoek aan een scheepsopgraving in de zo polder is in het opgravingsgat viel en onder water verdween. hoewel het toestel enige tijd 'in de plomp' had gelegen bleek dat  na de tip om het op deze wijze te drogen en vooral een paar dagen niet te benutten het toestel weer te werken.

dit is hetgeen waar @diumenge u ook naar verwijst in diens reactie, apple geeft die instructie zelf ook in kleine lettertjes. ik maak uit uw vraag niet op dat u dat ook gedaan heeft. 
de tekst van deze verwijzing geeft mij wel de indruk dat deze voorwaarden m.b.t. vloeistofschade wel onduidelijk zijn en misschien zelfs misleidend  gelet op de genoemde 2.5 m onder water kunnen zijn. 

nu is het helaas wel zo dat er reparateurs zijn die zich met deze smoes van het probleem afmaken. de vraag is dan wel of u de i-phone bij apple heeft gekocht en zo niet u dan wel bij het verkeerde adres bent geweest. volgens de wetgeving is de verkoper verantwoordelijk en had u zich dus niet tot apple maar tot de verkoper dienen te melden. zie bijv. https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten en https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn . 

al met al misschien toch reden om hier melding van te doen bij http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl al bent u daar nu wel laat mee.