Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 16-11-2020 14:25:16
Geldzaken & Recht

Mag particuliere opleider 100% van kosten vragen bij annulering ?

de algemene voorwaarden moeten wel aan de wet worden ge-toest anders zouden ze van alles mogen eisen.


maar dat terzijde, het is de vraag of de reoranisatie al gepland was voor je de curssus ging beginnen en of je daar van op de hoogte was of niet.


was je hier op tijd van op de hoogte dan was het niet verstandig om deze opleiding te gaan volgen, wist je het echter niet dan is er wel een kans dat je alsnog van de opleiding af zou kunnen komen door overmacht.


maar de vraag die bij mij opkomt is hoe de opleiding gegeven zou worden, is dat in een zaal met meerdere personen of online?


bij een opleiding in een zaal of klaslokaal kan je gaan beroepen op de corona regels, immers is het verboden om met meerdere personen in een zaal of klas lokaal te zitten daar dit geen school opleiding is in de zin van beroeps opleiding.


wel vermoed ik dat als het op een rechtzaak aankomt dat de rechter gaat beslissen dat het gehele bedrag onterecht is omdat er sprake is dan wel kan zijn van overmacht.


mocht echter zo zijn dat je niet van tevoren wist dat er reoranisatie zou plaats vinden dan kan je zelfs je werkgever er voor verandwoordelijk voor stellen.


echter is het wel zo dat als je er beter op zou zijn geworden je het beste wel de opleiding te gaan volgen.


je weet nooit wat er na de reoranisatie gaat plaats vinden, voor het zelfde geval wordt je ontslagen wegens de zelfde "reoranisatie" of wel opruimen van te duur personeel....