Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

latevogel
latevogel - 16-11-2020 19:25:53
Geldzaken & Recht

Mag particuliere opleider 100% van kosten vragen bij annulering ?

Kijk eens in de "algemene voorwaarden". toevallig keek ik vorige week nog in deze voorwaarden bij mijn vriendin haar opleiding (die per januari zou beginnen) en zag staan dat er inderdaad behoorlijke kosten aan vastzaten als je anuleerde. en dat kon inderdaad behoorlijk oplopen. aankomend weekend begon de termijn voor die kosten en deze bedroegen volgende week al minimaal 50%.
u annuleerd één week voor de aanvang, daarom vermoed ik dat zij het gelijk aan hun kant hebben. 
dit doen ze om voldoende leerlingen bij aanvang te hebben, je kunt niet tot aanvang van de lessen nog met annuleringen werken die niets opleveren. de leraren zijn ingehuurd, de ruimten besproken, het via internet leren is ontwikkeld. dat kost ook geld. misschien dat u toch de lessen maar gaat volgen als het toch de volledige prijs kost? 
kijk in ieder geval in de algemene voorwaarden en kijk of u door mogelijk ontslag op enige coulance mag rekenen.