Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-11-2020 10:43:00
Geldzaken & Recht

Onterecht aanmaning klarna

U behoeft in beginsel helemaal niets te doen. als u bij klarna niets gheeft besteld dan is er ook geen enkele reden om uw telefoonnummer en/of e-mail adres bekend te maken. toch kan het geen kwaad indien u zoals bijv. @shoppy al aangaf om het bedrijf schriftelijk te benaderen en daarin stelt dat u hen niets verschuldigd bent omdat u er niets heeft besteld en ook nooit iets heeft ontvangen en men dus ook niets kan bwijzen.

(er kan sprake zijn van het geval dat iemand anders uw naam en adres 'frauduleus' heeft benut.)

u behoeft dat echter niet te doen en afwachten of er inderdaad een vordering komt via incasso. ook dan behoeft u niets te doen. als er echter een deurwaarder komt met een exploit voor een zitting, negeer die dan niet en naar de zitting en maak daar duidelijk dat u er niets heeft besteld, niets heeft ontvangen en men de juisthied van de vordering ook niet kan bewijzen. als u dat niet zou doen zal de kantonrechter vrijwel zeker een verstekvonnis uitspreken in uw nadeel. 
u kunt daartegen bij uw argumen ook vragen om financiële tegemoetkoming vood de schade die u ondervindt door de onverschuldigde en daarmee onwettige vordering. heeft u een rechtsbijstandsverzekering, schakel die dan in.