Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fa
Familie Timmer - 23-11-2020 18:10:29
Geldzaken & Recht

Contact gegevens stichting spoofing

Een hart onder de riem aan alle mensen die zijn opgelicht. probeer niet van je stuk te raken door mensen die zeggen dat je goedgelovig of nalatig bent geweest en dat jij het probleem bent. over het algemeen gaat het om gewiekste criminelen die vooraf informatie hebben verzameld waardoor je denkt dat alleen de bank dat kan weten.

zelfs de ing draagt er een klein beetje aan bij, dat niet alleen goedwillende marketeers, maar ook kwaadwillende criminelen data over ing rekeninghouders kunnen verzamelen. via criminele websites, maar ook bij bedrijven als google. de ing app kun je alleen via de stores van google en apple installeren en daarvoor moet je bij deze bedrijven een acount hebben. met naam, emailadres en telefoonnummer. download van de ing-app kan dus worden gekoppeld aan jouw account, de data kan worden opgeslagen en gedeeld. verder heeft bijna iedereen met een smartphone google & apple toestemming gegeven data te delen, via de beroemde 'i agree' button. een marketingbedrijf kan dus bij google een dataset kopen van bv alle nederlanders met ing-bankrekening die vorig jaar online voor meer dan 50 € bij rituals producten hebben gekocht. met nog een paar datasets kun je aardige profielen maken, ook voor criminele doeleinden.