Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 24-11-2020 12:21:27
Huishouden & Energie

Hoge jaarafrekening woonenergie

Hallo miriam1960 , 

de voorwaarden : 

artikel 10. onderzoek van de elektriciteitsmeter en/of gasmeter en/of meting

10.1 twijfelen wij of u eraan of de elektriciteitsmeter en/of de gasmeter goed werken of de meting juist is? dan mogen wij of u de netbeheerder vragen de elektriciteitsmeter en/of de gasmeter te laten onderzoeken.
wij informeren u dan over het onderzoek, de kosten van het onderzoek en over de nieuwe meter, als die nodig is.
hiervoor geldt: - willen wij de meter laten onderzoeken? dan moeten wij de kosten van het onderzoek betalen. -
wilt u de meter laten onderzoeken? dan moet u vooraf de kosten van het onderzoek aan de netbeheerder betalen.
werkt de meter niet goed? dan krijgt u het geld weer terug. 

10.2 blijkt uit het onderzoek dat de elektriciteitsmeter en/of de gasmeter niet goed werkt, of de meting niet juist is, dan bepaalt de netbeheerderop basis van het onderzoek hoeveel elektriciteit en/of gas u geleverd heeft gekregen.

10.3 werkte de elektriciteitsmeter en/ of de gasmeter langer dan twee jaar niet goed, of was de meting niet juist, dan maken wij een herberekening over de periode van de voorgaande 24 maanden. wij rekenen dan terug vanaf het moment dat u of wij twijfels aan elkaar kenbaar hebben gemaakt over de juiste werking van de elektriciteitsmeter en/of de gasmeter of de meting.

10.4 als uit het onderzoek geen duidelijke gegevens komen waarmee wij de omvang van de levering kunnen vaststellen, dan mogen wij de omvang van de levering schatten. bij de schatting maken we onder andere gebruik van meetgegevens uit het verleden zover die bekend zijn.

10.5 heeft u of iemand anders fraude gepleegd met de elektriciteitsmeter of de gasmeter? dan maken wij een herberekening voor de hele periode van de ontdekte fraude.

 artikel 13. niet eens met een jaarnota of eindnota?

13.1 bent u het niet eens met een jaarnota of eindnota die wij u sturen? stuur ons dan schriftelijk of digitaal een bezwaarschrift en geef aan waarom u het niet met deze nota eens bent. doet u dit binnen de betalingstermijn? en gebruikt u de elektriciteit en/of het gas alleen voor uw huishouden? dan hoeft u deze nota nog niet te betalen totdat wij een beslissing hebben genomen.

13.2 ontvangen wij uw bezwaarschrift te laat of gebruikt u de elektriciteit en/of het gas ook voor iets anders dan uw huishouden? dan moet u deze nota gewoon betalen. 

 https://www.woonenergie.nl/media/1128/algemene-voorwaarden.pdf" target="_blank">https://www.woonenergie.nl/media/1128/algemene-voorwaarden.pdf