Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 24-11-2020 19:13:15
Geldzaken & Recht

Hoe kan zij tozo terug betalen

Er is van te voren aangegeven wat het doel was van de tovo. en dat is niet elke ondernemer in leven houden, maar wel redden wat er te redden is. of, zoals ze het zelf zeggen: 'niet elke ondernemer kan deze crisis overleven, maar met deze regeling wordt de kans wel groter'. 

"misschien gaat mijn bedrijf de crisis niet overleven. wat nu? het doel van de tozo is: bedrijven helpen om de coronacrisis te overleven. maar helaas lukt dat niet voor alle bedrijven. gaat het niet goed met uw bedrijf? denk dan nu al na over een nieuw beroep of een nieuwe baan. dit heet heroriëntatie. vanaf 1 januari 2021 kunt u hierbij hulp krijgen van uw gemeente. hoe die hulp er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. daar wordt op dit moment over nagedacht."

uw dochter valt niet tussen wal en schip, zij hoort bij de doelgroep die het niet gaat redden. hoe is die schuld ontstaan? is er geen andere manier geweest om geld te verdienen? als ik zie hoeveel mensen nu tijdelijk ergens anders gaan werken omdat op de ene plek handen over zijn en op de andere een zwaar tekort, dan was dat ook een optie geweest.

maar het allerbelangrijkste, 20 jaar, studerend en een eigen bedrijf, hoe kan dat samen gaan? de studie is gewoon doorgegaan en stufi komt ook gewoon binnen. was het het proberen waard om de studie te bekostigen met het geld uit een eigen onderneming? dat is dit het risico. en was het geen corona kon het ook iets anders zijn.