Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Al
Alive76 - 24-11-2020 20:50:54
Geldzaken & Recht

Hoe kan zij tozo terug betalen

Tozo is bedoeld om inkomen aan te vullen tot het minimum/bijstands niveau. ouders hebben een onderhoudsplicht voor kinderen tot hun 21ste, derhalve krijgen jongeren onder die leeftijd in beginsel geen bijstand en dus ook geen tozo. daar zijn uitzonderingen op, bijvoorbeeld als de ouders onvoldoende middelen hebben. in dat geval stelt de gemeente een bedrag vast. ze zou dus in dat geval ook recht kunnen hebben op tozo. u kunt hierover in gesprek gaan met de gemeente.

probleem is m.i. echter dat ze ook al studiefinanciering krijgt. als u al onvoldoende middelen heeft krijgt ze de volle mep. inclusief collegegeld krediet is dit ongeveer €1075, het bijstandsminimum is €1050. de gemeente zal stellen dat ze al meer inkomen heeft dan het bijstandsniveau en dat is natuurlijk ook zo. de voorwaarden voor tozo waren, in ieder geval in mijn gemeente, heel duidelijk. ze heeft in dit geval dus een uitkering aangevraagd waar ze geen recht op had. dat kan alleen als ze ergens iets (bewust of onbewust) niet correct heeft ingevuld. heeft ze nu totaal €9000 schuld waarvan €300 aan tozo? of heeft ze totaal €9000 tozo schuld en moet ze maandelijks €300 terugbetalen?