Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 26-11-2020 09:58:37
Winkels & Webshops

Omruilen wordt geweigerd

Ik begrijp uit uw vraag dat hier kennelijk sprake is van een verkoper die de consumentenwetgeving niet kent of negeert zoals genoemd in het bw art 7:17 t/m 25. zoe bijv deze info: 

https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn, deze https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product en dan specifiek voor verkopers, de verkopende winkel: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten  de verwijzing door de fabrikant is daarmee dus terecht. klaarblijkelijk is hier het probleem dat u gheeft gekocht in een outlet winkel waar men mogelijk van mening is dat de wetgeving dan niet voor hen geldt en dat kan indien het ooik duideloijk in de winkel is aangegeven. in uw geval staat er echter een garantieregel op de bon en dat kunt u tevens zien als een overeenkomst/opdracht bevestiging.

nu de winkel kennelijk hardnekkig blijft weigeren kunt u beginnen met een in gebreke stelling en zie daarvoor: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ en als achtergrond info: http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/  en is het m.i. dus zinvol om te befginnen met een aangetekend te verzenden brief, zie het al gegeven voorbeeld.