Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fa
Familie Timmer - 27-11-2020 10:33:39
Geldzaken & Recht

Wel factuur, geen offerte

Een oplossing zoeken via een juridische weg lukt meestal niet met voor de vuist weg adviezen van allround experten op een forum. je moet namelijk je rechtspositie bepalen en daarvoor moeten de relevante feiten bekend zijn. een kort adviesgesprek met een jurist zal rond de 130 - 200 euro kosten. als u het recht (deels) aan uw zijde hebt, is een mail met de juridisch relevante feiten, in samenhang gezet met de betreffende rechtsregels, vaak voldoende de kwestie op te lossen.

het lijkt te gaan om 'langs elkaar heenpraten', een fenomeen dat altijd op de loer ligt wanneer leken (consumenten) met vakmensen praten. in juridische termen gaat het om de rechtsgeldigheid van de overeenkomst. partijen hebben bij het sluiten van de overeenkomst niet hetzelfde voor ogen gehad. dat kan een geldige reden zijn voor vernietiging van de overeenkomst, de posities van beide partijen moeten bewezen worden. u bent ervan uitgegaan dat het egaliseren hoort bij de afspraak dat het vloerenbedrijf de dekvloer opnieuw legt. het vloerenbedrijf is er van uitgegaan dat professioneel egaliseren van de ondervloer niet bij het gratis opnieuw leggen van de dekvloer hoort.

gelet op de bijzondere omstandigheden van dit geval, lijkt me dat voor beide posities iets te zeggen is, u misschien wat zwakker staat. een goed resultaat m.i. : het afmaken op ieder de helft. u heeft dan ook rust.