Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 29-11-2020 18:37:46
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte vader regelen waar je niks van af weet

Je man hoeft geen slapeloze nachten te krijgen, want in feite is het heel eenvoudig.

een notaris heeft inzage in de persoonsgegevens. als de administratie dat even opzoekt, dan hoeft dat echt geen €350 te kosten.
je kunt de notaris toch gewoon bellen en vragen naar de kosten. meer hoeft de notaris niet te doen. de rest kun je zelf.

notarissen kunnen verschillende persoonsgegevens opvragen. vaak zijn dit: burgerservicenummer, naam, geboortedatum, overlijden en woonadres. 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wie-krijgen-mijn-persoonsgegevens-uit-brp" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wie-krijgen-mijn-persoonsgegevens-uit-brp


heb je dat uittreksel, dan kijk je even op de link die ik gegeven heb van de rechtspraak. daarin staat stap voor stap wat je moet doen. klik op: als meerderjarige erfgenaam aanvaarden of verwerpen.
heb je het formulier al gedownload? je hoeft bijna niets in te vullen en daarna opsturen. dat is alles.
een notaris of advocaat heb je niet nodig. zonde van het geld. 
daarna stuur je een kopie naar de belastingdienst.