Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 30-11-2020 16:07:34
Geldzaken & Recht

Erfenis en email rechtsgeldigheid

Raadpleeg een notaris waarbij ik aanteken dat op basis van de wetgeving de dochter van uw broer geen erfgenaam is en wettelijk hij dus niet meer of minder dan het wettelijk aandeel zou moeten hebben. daarbij is ook nog aan de orde dat zowel u als uw broer wel 'opdraaien' voor de erfbelasting over het wettelijke aandeel (ieder 50% tenzij bij testament anders geregeld. 

door uw e-mail is dat naar mening helemaal niet anders komen te liggen met die aantekening dat indien u uitb uw aandeel toch ook de dochter van uw broer een deel geeft dat als schenking kan gelden en dan mogelijk ook nog belast is. 

zoals u zelf aangeeft is het simpelweg het beste om 50 50 te verdelen en ook op basis van het feit dat uw broer kennelijk niet akkoord gaat met de eerdere afspraak onder voorbehoud.!
aanvullend
u kunt evewel toch zelf beslissen om het eerder overgekomen deel af te staan maar herhaald, u wordt wel aangeslagen voor de erfbelasting over uw 50% aandeel.

aanvullend: laat u niet in de luren leggen!